Nieuw in Profit 10 - Ordermanagement


Grip op de hele logistieke keten


Btw en betalingswaarden van 'Factureren aan'-verkooprelatie

Als je in het ordertraject een verkooprelatie gebruikt waarbij een 'Factureren aan'-verkooprelatie is ingesteld, worden normaal het btw-nummer, de btw-plicht en de betalingsinstellingen van de oorspronkelijke order-verkooprelatie gebruikt. Nu kun je echter instellen dat Profit de waarden bij deze velden van de 'Factureren aan'-verkooprelatie moet gebruiken. 


Dit stel je in in het verkooprelatieprofiel. Als je dit instelt, gebruikt Profit deze velden van de 'Factureren aan'-verkooprelatie: Btw-plicht, Btw-nummer, Betaalvoorwaarde, Incasseren, Valuta, Afwijkende btw-referentie, Inclusief btw, Percentage kredietbeperking en Betalingskorting.

Profit stelt bij het toevoegen van de order de waarden van de 'Factureren aan'-verkooprelatie voor. Mocht je in de order nog een afwijkende waarde voor een van de velden instellen, dan is die van toepassing, ongeacht welke instelling je hebt.Optimalisatie inkoopaanvraag

Nieuwe OCI-koppelingen

De beschikbare OCI-koppelingen zijn nu uitgebreid met:

 • Topbloemen.nl
 • TotaalVERS
OCI-koppeling Staples geoptimaliseerd

Bij het omzetten van inkoopaanvraag naar inkooporder via de OCI-koppeling met Staples verscheen de foutmelding: Object reference not set to an instance of an object.

O.a. hiervoor is de export URL waarop digitale inkooporders aangeleverd moeten worden, gewijzigd. 

Let op:
Om de wijzigingen door te voeren in je bestaande OCI-koppeling  moet je de OCI-definitie handmatig verversen:

 1. Open de eigenschappen van het bestaande OCI-profiel.
  Vervolgens verschijnt de melding dat de Export URL van het OCI-profiel niet overeenkomt met de OCI-definitie. En de vraag of je de URL wilt overnemen.
 2. Klik op: Ja. 
 3. Wijzig de OCI-definitie naar een willekeurige andere definitie.
 4. Klik op: OK.
 5. Open opnieuw de eigenschappen van het OCI-profiel.
 6. Wijzig de OCI-definitie terug.
 7. Raadpleeg eventueel de tabbladen en vul verplichte velden indien nodig.
 8. Klik op: OK. Optimalisaties

Verkoopofferte - boekingslay-out

In de verkoopofferte boekingslay-out waren onterecht velden beschikbaar via het veld 'Artikelcode (intern)'. Deze zijn nu verwijderd uit de standaard boekingslay-out. 


Let op:
Als je een eigen boekingslay-out voor verkoopoffertes hebt waarin velden voorkomen die onder dit veld vallen, krijg je de volgende melding: An object or column name is missing or empty

Verwijder dan de velden ook uit de boekingslay-out waar je de melding krijgt.