Nieuw in Profit 18

Fiscaal

 

Optimalisatie Muterende workflow

De Fiscaal muterende workflow voor de aangiften IB en Vpb is verder geoptimaliseerd. Je beschikt nu in de workflows Voortgang aangifte IB en Voortgang aangifte Vpb over de speciale actie Accorderen aangifte. Hiermee kunnen de bestaande workflows voor het accorderen van de aangifte IB en Vpb via OutSite geïntegreerd worden in de muterende workflow.

Eén workflow, voor heel het aangifteproces, waarmee cliënten via OutSite de aangifte kunnen accorderen!

 

Ondersteuning RGS brugstaat

Vanaf nu wordt de RGS brugstaat ondersteund. Deze brugstaat is tot stand gekomen vanuit samenwerking tussen verschillende softwareleveranciers van zowel fiscale als boekhoudsoftware. De brugstaat is een XML bestand met RGS codes die geëxporteerd kan worden vanuit de jaarrekening en geïmporteerd kan worden in een aangifte IB of Vpb.

 

 

 

Country-by-Country 2020

Multinationale ondernemingen met een omzet vanaf € 750 miljoen zijn verplicht een Country-by-Country aangifte te doen. In deze aangifte wordt jaarlijks aan de fiscus gerapporteerd over o.a. de winsten, de omzet, betaalde belastingen en activiteiten van de verschillende landen waarin de multinationale onderneming opereert. Vanaf nu kun je de Country by Country aangifte voor 2020 versturen.

Let op!

De nieuwe versie van de Country-by-Country aangifte kan je vanaf 4 augustus insturen naar de Belastingdienst. De huidige versie kan tot en met 23 juli ingestuurd worden. Dit zit precies in onze uitleverperiode van Profit 18. 

Ben je al over op Profit 18? Dan zit je al op de nieuwe versie van de aangifte, deze is vanaf 4 augustus in te sturen.

Zolang je nog op Profit 17 kan je de aangifte CbCr insturen tot en met 23 juli, daarna kan geen enkele aangifte CbCr ingestuurd worden tot het moment dat je overgaat naar Profit 18.

 

Erfbelasting 2021

Als iemand overlijdt, gaat zijn erfenis naar de erfgenamen. Zij krijgen dan te maken met erfbelasting. Een erfenis bestaat uit alle bezittingen én schulden die een overledene achterlaat. Bijvoorbeeld een geldbedrag of een kostbaar voorwerp.

Met de Erfbelasting 2021 realiseren we de meest gewenste aanpassingen die door jullie zijn ingestuurd. Blijf de Erfbelasting gebruiken in Profit en stuur je wensen in zodat we Erfbelasting elke keer weer een stuk(je) beter kunnen maken!!

Let op!

De Erfbelasting 2021 is niet direct beschikbaar met de uitlevering van Profit 18. We leveren de Erfbelasting uit met een patch. Je ontvangt een e-mail, met verwijzing naar de releasenotes, als de functionaliteit is uitgeleverd.

 

Schenkbelasting 2021

Als iemand een schenking doet of een schenking ontvangt moet daar een aangifte schenkbelasting voor gedaan worden. Ieder jaar worden in de aangifte Schenkbelasting (wets)wijzigingen doorgevoerd. 

Met de Schenkbelasting 2021 realiseren we de meest gewenste aanpassingen die door jullie zijn ingestuurd. Een voorbeeld hiervan is dat we vanaf 2021 de verschillende tariefgroepen correct verwerken als er meerdere schenkingen aan één ontvanger worden gedaan!  Ook voor de schenkbelasting geldt: blijf je wensen insturen!

Let op!

De Schenkbelasting 2021 is niet direct beschikbaar met de uitlevering van Profit 18. We leveren de Erfbelasting uit met een patch. Je ontvangt een e-mail, met verwijzing naar de releasenotes, als de functionaliteit is uitgeleverd.