Nieuw in Profit 18

Ordermanagement

 

Artikel tijdelijk vervangen

Je kunt nu een artikel tijdelijk laten vervangen, bijvoorbeeld omdat de leverancier even niet kan leveren. Hiervoor is het veld Vervangen t/m toegevoegd in de artikeleigenschappen. De UpdateConnectoren en imports van artikel en samenstelling zijn uitgebreid met dit nieuwe veld.

Daarnaast werkt vervangen, inclusief Vervangen t/m, nu ook door in inkoopaanvragen. Daar is bovendien het veld Is vervangen beschikbaar, waarmee je kunt zien dat een artikel niet het origineel bestelde is.

 

Samenstelling in inkoopaanvraag in InSite

Vanaf nu zijn ook samenstellingen in inkoopaanvragen te gebruiken. Dit geldt voor alle drie de typen samenstelling: explosie, maakartikel en product.

 

Profit splitst de samenstelling van het type explosie in de inkooporder op naar regels met de losse onderdelen van de samenstelling.

 

Btw vrijgesteld bij voorraadartikelen (zorg/onderwijs)

In Profit Financieel zijn nu de rekening Prijsverschil en de rekening Inkoop ook bij vrijgestelde (niet terugvorderbare) btw met inkoop van voorraadartikelen in evenwicht. Om dit te gebruiken moet o.a. in de Ordermanagement-instellingen het nieuwe veld Btw terug te vorderen ingesteld worden.

Profit verwerkt dan zowel de voorraadwaarde als de inkoopwaarde voor voorraadartikelen inclusief btw. Hierdoor leidt in Profit Financieel de btw niet meer tot een restant op de rekening Inkoop en wordt het prijsverschil apart geboekt. Dit speelt met name in de zorg en het onderwijs waar vrijgestelde btw gangbaar is. Voorwaarde is dat je voor de bepaling van de voorraadwaarde bij je voorraadartikelen de Vaste Verrekenprijs inclusief btw toevoegt.

 

 

 

 

E-mail van verstrekking opslaan in dossier

Als je facturen, pakbonnen, aanmaningen, etc. e-mailt naar je klant, wordt nu niet alleen de pdf opgeslagen, maar ook het e-mailbericht zelf. Dit is het e-mailbericht dat gebaseerd is op het berichtsjabloon. Hierdoor kun je precies zien wat er aan de klant gemaild is. Deze nieuwe functionaliteit geldt alleen voor verstrekkingen, niet voor andere e-mailberichten die vanuit Profit verstuurd worden.

 

Inkoopafroeporder

Je kunt nu ook in het inkoopproces gebruik maken van afroeporders. Je plaatst een inkooporder van een bepaald aantal tegen een bepaalde prijs die in een bepaalde periode in delen geleverd zal worden. Dit bespaart je opslagruimte en geeft je leverzekerheid zonder dat je een prijsrisico loopt. Dit gebruik je bijvoorbeeld in de Zorg.

De afroeporder wordt uitgenut via zowel handmatige inkooporders als via het bestelvoorstel gegenereerde orders.

 

 

Inkooporder met leveringsschema

Je kunt nu je leverancier een inkooporder volgens een leveringsschema laten leveren. Profit verdeelt dan het aantal van een inkooporderregel over meerdere toekomstige leverdatums zodra de inkooporder definitief is.

Je bespaart hierdoor op voorraadruimte en je hebt eenvoudig inzicht in de nog te leveren aantallen.

 

OCI-koppelingen

De volgende nieuwe OCI-koppelingen zijn beschikbaar:

De koppeling met Brocacef is uitgebreid (dit was een patch op Profit 17). Dit was een koppeling die alleen de webshop ondersteunde, nu is dit een volwaardige OCI-koppeling.

 

 

 

Meer mooie functionaliteit

 • Verkooporders in InSite
  Je hebt nu in InSite een overzichtspagina Verkooporderregels tot je beschikking.
   
 • Stock dashboard
  Het dashboard Voorraad heeft een nieuwe look and feel. Op ieder werkblad schakel je nu met nieuwe knoppen gemakkelijk tussen aantallen en bedragen. Het werkblad Stand van zaken geeft je direct inzicht in de voorraad, omloopsnelheid en incourante voorraad. In de kolom Voorraad zie je voorraad, inkomende voorraad en uitgaande voorraad. Vul bij Leverdagen verkoop het aantal leverdagen van de uitgaande verkoop in, zodat je de verwachte eindstand ziet. Met de knoppen Stroom, Verplaatsingen, Voorraad en Minimum navigeer je tussen de werkbladen van dit dashboard.

 • Meer ontvangen dan besteld niet toestaan op inkooporder
  Met deze nieuwe instelling op de inkooporder zorg je ervoor dat er nooit hogere aantallen ontvangen mogen worden, dan dat er besteld zijn. Dit werkt in Profit, InSite en via de Pocket app.