Nieuw in Profit 7

Fiscaal


Bedien je cliënten nog beter! Aangifte Omzetbelasting in Fiscaal

Aangifte voor klanten die hun eigen administratie doen


Ben je accountant en verzorgt je cliënt (ondernemer) de financiële administratie zelf? Ben jij als accountant wél verantwoordelijk voor de btw/icp- en suppletieaangiften van deze ondernemer? Dan hebben we nu een oplossing voor je! Je kunt nu in Fiscaal een btw/icp-aangifte en suppletieaangifte doen, zonder de bijbehorende administratie in Profit te voeren. 

Als je btw-plichtig bent, moet je periodiek een aangifte omzetbelasting bij de Belastingdienst indienen. Als je handel drijft met buitenlandse bedrijven of organisaties binnen de EU, moet je ook icp-aangifte doen. 

Vanaf nu kun je in Fiscaal de aangiften omzetbelasting voor 2018 toevoegen, invullen en verzenden naar de Belastingdienst. De aangifte omzetbelasting is beschikbaar in de cockpit van de cliënt OB voor het belastingjaar 2018. Voordat je de aangifte kunt invullen moet je het biljet vrijgeven. 

Deze functionaliteit is niet beschikbaar in Accountancy Lite.

Voordelen

  • Aangifte OB (btw/icp- en suppletieaangifte) in Profit uitwerken.
  • Aangifte OB digitaal versturen naar de Belastingdienst.  
Fiscale communicatieberichten opschonen

Heb je (oude) fiscale communicatieberichten in de omgeving die je wilt opschonen? Het opschonen van fiscale communicatieberichten is nu mogelijk (voorheen kon dit niet). Je kunt nu fiscale communicatieberichten en de bijbehorende bijlagen verwijderen via de communicatie-omgeving. Hiermee kun je de omvang van de omgeving beperken. Ook kun je berichten opschonen van omgevingen die je niet meer gebruikt. 

Let op:
Je kunt alle soorten fiscale berichten opschonen, hierop worden geen controles uitgevoerd. Dit proces is onomkeerbaar: communicatieberichten die zijn verwijderd kunnen niet meer teruggehaald worden. 


Vennootschappen uitwerken

Het verwerken van een fiscale eenheid is nog makkelijker geworden. 

Bij een fiscale eenheid kun je ervoor kiezen om de vennootschappen afzonderlijk uit te werken. Bij grote fiscale eenheden is het vaak niet meer inzichtelijk welke vennootschappen al zijn uitgewerkt en welke nog uitgewerkt moeten worden. Daarom is het veld Uitgewerkt voortaan beschikbaar in het overzicht Vennootschappen uitwerken. Als je in de geopende aangifte naar Uitwerken vennootschap(pen) gaat óf in de cockpit van de cliënt Vpb voor Vennootschap(pen) uitwerken kiest, krijg je een overzicht van de vennootschappen die betrokken zijn bij de aangifte. De kolom Uitgewerkt zorgt ervoor dat per vennootschap inzichtelijk is of deze is uitgewerkt of niet.