Nieuw in Profit 7
InSite & OutSite


Nog meer mogelijkheden voor een gave site!Glossy opmaak voor overzichten

Elk overzicht krijgt een unieke en aantrekkelijke lay-out!


Gebruik weergavesjablonen om de lay-out te bepalen (gebruik van afbeeldingen, lettertype, de velden in het overzicht, etc.). Koppel per overzicht het juiste sjabloon en je hebt er geen omkijken meer naar, het overzicht smoelt' altijd goed! 

Hieronder een voorbeeld van de nieuwsweergave.  In deze weergave is een extra effect toegepast, de afbeelding wordt even "opgetild" als je de muis er op plaatst.Gave InSite-pagina's standaard meegeleverd

In een handomdraai een gave site

De mooi ingedeelde en opgemaakte InSite-pagina's die je misschien wel eens in een template gezien hebt, zijn nu gewoon in Profit beschikbaar. Deze pagina's zijn allemaal volgens dezelfde standaard gestyled en kunnen met een druk op de knop worden bekeken en dan met nog een druk op de knop live worden gezet.

Hieronder zie je een voorbeeld van een pagina 'voor' en 'na'. Als Sitebeheerder kun je het effect direct zien met de knop Toon AFAS-versie.


Wil je voortaan de AFAS-versie gebruiken? Klik dan op Publiceer AFAS-versie. Hierdoor wordt de AFAS-versie live gezet, je eigen 'oude' pagina wordt overschreven.


Aandachtspunten

  • De AFAS-pagina's hebben geen gerelateerde  verwijzingen
  • Je eigen pagina-restricties vervallen, deze voeg je zelf weer toe op de AFAS-pagina.


Voordelen

  • Snel een prachtige site
  • Styling consequent doorgevoerd
  • Overal dezelfde gave knoppen

Aantal regels tellen

In overzichten in InSite kan standaard het aantal regels getoond worden. Als je een filter toepast, wordt het aantal regels ook aangepast.

Om de performance niet nadelig te beïnvloeden bij het tellen van regels, wordt het tellen gestopt bij 75 regels. Zijn er meer regels, dan staat er 75+. 

Om het aantal regels in en overzicht te tonen, open je als Sitebeheerder de eigenschappen van het overzicht en vink je de instelling Aantal regels in weergave tonen aan. Je kunt de kleur en achtergrondkleur van de regelteller zelf stylen via het thema.


InSite-pagina's vertalen

Het vertalen van je site is nog makkelijker en vollediger geworden

Als je een site in het Engels, Duits of Frans hebt, worden de meeste teksten automatisch vertaald (bijvoorbeeld knoppen, weergaven, velden, etc.). Sommige teksten blijven echter in het Nederlands staan, bijvoorbeeld zaken die je zelf hebt toegevoegd. Deze kan Profit niet automatisch vertalen. Maar met de knop Vertalingen kun je deze ontbrekende vertalingen zelf toevoegen, zodat je toch een volledig vertaalde site hebt en je (buitenlandse) collega's lekker aan de slag kunnen. Dit is bestaande functionaliteit in Sitebeheer, maar de knop Vertalingen was niet op elke pagina beschikbaar. Nu is dit wel het geval en kun je overal je vertalingen aanvullen.
Google Translate

Vertaal je site naar alle talen die in Google Translate beschikbaar zijn. Dit regel je met één druk op de knop, namelijk door het vertalen in te schakelen in de eigenschappen van de site. Houdt er rekening mee dat alle informatie op de te vertalen pagina naar Google Translate verstuurd wordt, inclusief privacy-gevoelige informatie. Taalrestrictie

Met een taalrestrictie geef je aan dat een bepaald site-onderdeel alleen op een site met een specifieke taal mag worden getoond. Bijvoorbeeld: je hebt een tekstblok met een Engelse beschrijving, met een taalrestrictie geef je aan dat dit tekstblok alleen op Engelse sites getoond mag worden. Op bijvoorbeeld de Nederlandse site wordt het tekstblok niet getoond. Je kunt een taalrestrictie nu op elk pagina-onderdeel toepassen.


Nieuwe lettertypen in InSite & OutSite

De volgende Google-lettertypen zijn nu beschikbaar in InSite en OutSite:
Jura, Ranchers, Calligraffitti, Barlow en Pridi

OutSite-pagina's voorlezen

Maak je OutSite-pagina's nog toegankelijker door deze te laten voorlezen via Readspeaker. De voor te lezen pagina moet extern bereikbaar zijn. Readspeaker leest de hele pagina voor in de taal van de site, behalve het menu. 


Je moet hiervoor klant zijn bij Readspeaker. Leg je account-gegevens van readspeaker vast in de eigenschappen van de site in Profit Windows. Voeg daarna op elke voor te lezen pagina de plug-in Readspeaker toe.