Nieuw in Profit 7
AFAS Pocket


ERP in je broekzak


Dossieritems insturen en raadplegen via AFAS Pocket

Aan de bak - waar je ook bent!

Met Pocket heb je 'ERP in je broekzak' en om het je nog makkelijker te maken kun je nu ook nieuwe dossieritems (workflows) via Pocket insturen! Installeer hiervoor de laatste versie van AFAS Pocket via de App Store of Google Play. Deze functionaliteit is beschikbaar vanaf 21 september 2018.


Je stuurt dossieritems via Pocket altijd in op basis van een profiel. Het profiel bepaalt precies welke velden je moet invullen en bij sommige velden zal een standaardwaarde worden getoond. Als je een fout maakt bij het invullen zal er een melding verschijnen om je verder te helpen. De Profit-beheerder in je organisatie kan dit allemaal instellen in de profielen waardoor het insturen van dossieritems echt helemaal 'tailor-made' is voor jouw organisatie. De hieronder beschreven wijzigingen zijn beschikbaar gekomen met Profit 7.


Eigen beheerfunctie

Alle instellingen bij elkaar in een eigen menu


Instellingen

De instellingen zullen je bekend voorkomen. Nieuw zijn de privacy-instellingen op het tabblad Wie-is-wie. Privacy is een hot issue, daarom kun je zelf bepalen welke wie-is-wie gegevens in AFAS Pocket getoond worden.

Filterautorisatie Wie-is-wie

Je kunt met fiterautorisatie bepalen welke medewerkers via de Wie-is-wie in AFAS Pocket geraadpleegd kunnen worden.

In het voorbeeld hiernaast wordt filterautorisatie op de tag [werkgever]  gebruikt. Dit betekent, dat een medewerker in AFAS Pocket alleen collega's kan zien van de werkgever bij wie hij zelf in dienst is. Medewerkers van andere werkgevers in dezelfde omgeving worden niet getoond.

Declaratieprofielen

Je kent de declaratieprofielen wellicht al van InSite. Met een declaratieprofiel bepaal je zelf welke velden een gebruiker bij een nieuwe declaratie moet vullen, welke velden verplicht zijn, etc. Hiermee voorkom je fouten en zal het declaratieproces soepel verlopen.

De declaratieprofielen van InSite kun je nu ook gebruiken in AFAS Pocket. Het enige wat je moet doen is de gewenste declaratieprofielen koppelen. In Algemeen / Pocket App / Instellingen, tab Declaratieprofielen. Je medewerkers kunnen dan in AFAS Pocket een declaratie indienen op basis van een van de profielen.

In het voorbeeld hiernaast zie je dat er vijf declaratieprofielen gekoppeld zijn in de instellingen van AFAS Pocket. Je medewerkers gebruiken deze profielen om declaraties in te sturen.

Wil je de profielen (nog) niet gebruiken? Dan werkt alles gewoon zoals je gewend was.

Aantal taken

Je ziet in AFAS Pocket direct hoeveel taken je in totaal hebt openstaan en hoeveel taken je nog nooit hebt gelezen.