Nieuw in Profit 8

HRMWachtrij

Salarisverwerking op de achtergrond


Salarisverwerking via de wachtrij

Vanaf Profit 8 zullen we om redenen van performantie een aantal zaken naar de wachtrij verplaatsen. 
Dit geldt voor Acerta, GroupS en SD-Worx en het gaat over volgende processen; 

  • Verwerken van het salarisverwerkingsplan
  • Verwerken bestand berekende lonen
  • Verwerken bestand loonstroken

Inrichting van de wachtrij

Het verwerken en accorderen van een salarisverwerkingsplan zal vanaf Profit 8 via de wachtrij verlopen. De bijhorende functionaliteit moet wel eerst geactiveerd worden. Deze vind je via Algemeen / Omgeving / Eigenschappen. Op het tabblad Activering kan je Batchverwerking (processen in de wachtrij plaatsen) aanvinken. Als deze functionaliteit geactiveerd is, kan je de salarisverwerking laten verwerken via de wachtrij. Dit houdt in dat je tijdens het verwerken nog rustig kan doorwerken in Profit. Bij het klikken op de knop Verwerken of Accorderen in het salarisverwerkingsplan, geeft Profit je volgende melding, die aangeeft dat de verwerking via de wachtrij zal verlopen.


Nadat deze taak succesvol afgerond is, zal je hier onderaan rechts op je scherm een melding van krijgen.


Je kan de status van de taak altijd ook nakijken in de wachtrij, via Algemeen / Beheer / Wachtrij. Moest deze taak verwerkt zijn met fouten, kan je via de actie 1. Fout informatie de informatie aangaande deze fout terugvinden.
Ook het accorderen van een salarisverwerking kan via de wachtrij verlopen. 

E-mailadres bij indienst melden

Bij het indienst melden van een medewerker kan je vanaf nu aangeven of het zakelijk of privé e-mailadres over wilt nemen bij het aanmaken van de gebruiker. 

Let op: Als je het veld Automatisch InSite-gebruiker aanmaken hebt aangevinkt in het profiel voor indienst melden (context Medewerker), dan is het veld automatisch zichtbaar en verplicht.


Sollicitanten verwijderen

Voor de GDPR hebben we het mogelijk gemaakt om sollicitanten en sollicitaties te verwijderen.

Sollicitaties

Dit zijn de sollicitaties op vacatures die niet zijn geregistreerd in Profit.

Sollicitanten

Een sollicitant kan op meerdere vacatures hebben gesolliciteerd. Je bepaalt zelf welke sollicitaties je van de sollicitant wilt verwijderen.