Update Center

Alles wat je moet weten over een nieuwe Profit-versie.

Uitleverbeleid 2021 - 2022

 

De genoemde uitleverdata zijn onder voorbehoud.

Updatedatum Profit 20

Wanneer gaat over op Profit 20? 

Je moet ingelogd zijn onder een organisatie om je updatedatum te zien

 

Wil je jouw updatedatum wijzigen?

 

De beheerder van de klantportal kan de overstapdatum wijzigen in de eigenschappen van het abonnement. Je kan een datum kiezen tussen 27 december 2021 en 13 februari 2022.

 

Voorbereiding

 

Om je goed voor te bereiden op een nieuwe versie neem je de Nieuw in Profit door.

 
  • Checklist

In de checklist vind je de belangrijkste en meest impactvolle wijzigingen in bestaande functionaliteit. Dit zijn wijzigingen die ervoor kunnen zorgen dat bestaande processen na de overgang naar een nieuwe versie ineens anders werken. Het is dus heel belangrijk dat je deze pagina doorneemt.  

  • Nieuw in Profit

In de Nieuw in Profit vind je per onderdeel een overzicht met de belangrijkste en grootste nieuwe functionaliteiten die we hebben uitgeleverd. Zo weet je met welke nieuwe functionaliteit je aan de slag kan gaan. De inrichting van de functionaliteit wordt (later) beschreven in het Help Center.

  • Releasenotes

Waar de checklist voornamelijk de grote/impactvolle wijzigingen beschrijft, bieden de Releasenotes een overzicht van alle wijzigen en opgeloste issues in een nieuwe versie.

 
 

Updaten van je omgeving(en)

Zodra het AFAS Online team aan de slag gaat met het updaten van je omgevingen(en), wordt er een dossieritem ingeschoten. Je krijgt per abonnement een dossieritem voor je productie-omgevingen (O), testomgevingen (T) en Accept-omgevingen (A). In deze dossieritems volg je de voortgang van de update. Mocht er zich een fout voordoen tijdens de update dan vind
je dit in het dossieritem terug. Klik op één van de blokjes om het dossieritem te openen en de voortgang te volgen.

Handige artikelen

Wanneer komt de nieuwe
update uit?

Wanneer komt de nieuwe
update op Accept?

Is er een nieuwe versie van het PCC beschikaar?

Eigen definities (weergave, rapporten) bijwerken.

Vorige versies

Teruglezen wat we in vorige versies hebben uitgeleverd?

 
 

Tot 3 updates terug kun je lezen wat de belangrijke wijzigingen waren en welke functionaliteit we hebben uitgeleverd. Ook vind je op deze pagina welke wijzigingen we in de laatste versie van de AFAS Online Portal hebben aangebracht.

 

 

AFAS Accept

Een nieuwe versie testen voordat deze wordt uitgeleverd?

 
 

Als Accept klant heb je de mogelijkheid een nieuwe versie te testen voordat deze live gaat. Je hebt recht op een Accept omgeving als dit in je licentie zit. Zit het niet in je licentie, maar wil je hier gebruik van maken? Stuur dan een order in om je licentie aan te passen.