Nieuw in Profit 8 - Ordermanagement


Grip op de hele logistieke keten


Bijlagen samenvoegen in pdf factuur

Handig alles bij elkaar

Je kunt nu bijlagen in de pdf van de factuur zelf opnemen. Denk hierbij aan foto's van bonnetjes of facturen, ontwerpen, werkafspraken, etc. De bijlage kan het formaat pdf, bmp, gif, jpg en png hebben.

Dit geldt vooralsnog alleen voor facturen in Ordermanagement en Projecten. Hiervoor is het nieuwe veld Bijlage samenvoegen met .pdf verkoopfactuur toegevoegd in het verkooprelatieprofiel.

Bijlagen in het formaat van Excel en Word, etc. kunnen niet in de pdf opgenomen worden.

Herkomst van de bijlagen bepalen

Bij de nieuwe functie kun je instellen waar de bijlagen vandaan mogen komen: alleen uit de nacalculatie of bijvoorbeeld alleen uit pakbonnen en verkooporders.

In het verkooprelatieprofiel is hiervoor het veld Verstrekking bijlage verplaatst en beschikbaar gemaakt bij zowel automatische projectfacturen als bij verkoopfacturen.

Bij projecten kun je het verstrekken van de bijlage ook nog afwijkend inrichten van wat je inricht in het verkooprelatieprofiel.


Bijlagen op verzamelfactuur

Je kunt nu bijlagen verstrekken van een factuur die meerdere verkooporders verzamelt. (Tot nu toe kon je alleen bijlagen verstrekken als de verkoopfactuur van één pakbon afkomstig was.)Inkoopaanvragen

Uitbreidingen en verbeteringen

De beschikbare OCI-koppelingen zijn nu uitgebreid met:

 • Scholten Medische Groep (medisch)
 • Fabory (techniek)
 • Oosterberg Webshop (electro groothandel)


Al tijdens Profit 7 is het mogelijk gemaakt om ook XML-orders te versturen bij de OCI-koppelingen: Medeco, Lyreco en Raab Karcher.

 

Geoptimaliseerd:

 • Per OCI-profiel toont Profit nu of een veld verplicht is. Hieraan zie je eenvoudig of het veld gebruikt wordt in de koppeling of niet.
 • Bij de OCI-koppeling van Technische Unie bevat de XML-order nu het veld Projectnummer. Als je dit veld opneemt in je inkoopaanvraag boekingslay-out in InSite komt het projectnummer in de XML-inkooporder.
 • Je kunt nu bij de Profit-OCI-koppeling het debiteurnummer als variabele in de URL meegeven als de leverancier dat vraagt. Deze waarde komt uit het veld Nr. debiteur (leverancier) in het profiel .
 • Bij Inkoopaanvragen heb je nu twee nieuwe weergaven:
  1. Lopende inkoopaanvraagregels
  2. Alle inkoopaanvraagregels

Workflow inkoopaanvragen verbeterd

 • In de workfloweditor is de instelling Bijlagen aanpassen nu beschikbaar. Als je dit veld aanvinkt, kan de bijlage bij een inkoopaanvraag worden aangepast als de aanvraag in de workflow zit.


 • Als een inkoopaanvraag automatisch wordt afgehandeld door het aanmaken van de inkooporder, dan wordt nu ook de speciale workflowactie Afhandelen uitgevoerd. Voorwaarde is dat de gebruiker die de inkooporder aanmaakt rechten heeft op deze actie. 
 • Als je in de workflow van de vrije inkoopaanvraag de actie Inkooporders aanmaken en versturen kiest, komen de inkooporders ook direct in het dossier bij de inkooprelatie. Je kunt ze dan nu ook als pdf raadplegen.


Optimalisaties

Transsmart-verbinding testen 

Als je wilt testen of de pakbon verstuurd wordt naar Transsmart kun je nu het veld Acceptatieomgeving Transsmart gebruiken aanvinken in het communicatieprofiel van Transsmart.

Zo voorkom je dat proef-pakbonnen door Transsmart als echte opdrachten behandeld worden.


Dossieritem aanmaken vanuit verkoopfactuur

Je kunt nu in InSite een nieuw dossieritem aanmaken vanuit een verkoopfactuur, waarbij in het dossieritem de verkooprelatie en het factuurnummer automatisch worden ingevuld. Vul de tekst in, voeg eventuele bijlagen toe en inschieten maar!

Om dit te bereiken moet het type dossieritem natuurlijk geschikt zijn voor InSite. Selecteer in de eigenschappen van het type dossieritem de bestemming Verkooprelatie + verkoopfactuur en klik op InSite aan/uit. Vervolgens plaatst de sitebeheerder in InSite op de Tonen-pagina van de verkoopfactuur een knop om een nieuw dossieritem aan te maken.

Veld Type levering in imports verkoopproces

Het veld Type levering is toegevoegd aan de imports van verkoop: Verkoopofferte, Verkooporder, Pakbon en Factuur.

Let op:
Controleer of je je bestaande importdefinities moet aanpassen omdat dit veld is tussengevoegd.

Doorklikken in inkoopproces InSite

Je kunt nu ook in het inkoopproces vanuit een dossieritem doorklikken naar de bestemming inkooporder en inkoopofferte.