Nieuw in Profit 8
AFAS Pocket


ERP in je broekzak


Autorisatie per gebruikersgroep

Activeringen verplaatst naar de Autorisatie tool

Met de activeringen bepaal je welke functionaliteiten je in AFAS Pocket beschikbaar stelt. Voorheen was dit alles of niets. Als je bijvoorbeeld Uren boeken activeerde, konden alle Pocket-gebruikers uren boeken in Pocket. 

Nu stel je de activeringen in per gebruikersgroep, waardoor je per groep precies kunt bepalen wat de leden mogen doen in AFAS Pocket. Je doet dit in Algemeen /  Beheer / Autorisatie Tool. Bepaal per gebruikersgroep de gewenste activeringen op het tabblad Pocket. 


De activering Documenten is hernoemd naar Nieuws


Conversie

Door deze uitbreiding vervalt het tabblad Activeringen in Algemeen / Pocket App / Instellingen.

In  Algemeen / Pocket App / Instellingen heb je een autorisatiegroep gekoppeld, alleen leden van deze groep mogen AFAS Pocket gebruiken. De activeringen die je in Profit 7 op het tabblad Activeringen had aangevinkt, worden in de Autorisatie tool aangevinkt bij de gekoppelde gebruikersgroep. Hierdoor blijft de toegang tot functionaliteiten in AFAS Pocket bij de overgang op Profit 8 ongewijzigd. Vervolgens kun je per gebruikersgroep gaan autoriseren, als je dat wilt. 

Voorbeeld:

Je had in Profit 7 in AFAS Pocket de gebruikersgroep Medewerkers gekoppeld en op het tabblad Activeringen de items Agenda, Bezetting, Loonstroken en Verlof aangevinkt. 

Na de overgang naar Profit 8 zijn deze activeringen overgezet naar de Autorisatie tool. Als je in de autorisatie tool de gebruikersgroep Medewerkers selecteert, zie je op het tabblad Pocket dat de items Agenda, Bezetting, Loonstroken en Verlof aangevinkt zijn. Medewerkers uitnodigen voor Pocket

Stimuleer het gebruik van Pocket in je organisatie!Stuur je medewerkers een enthousiaste uitnodigingsmail via Profit! De tekst van het e-mailbericht kun je zelf opstellen in een berichtsjabloon. Het e-mailbericht bevat alle informatie die nodig is om met AFAS Pocket aan de bak te gaan, zodat je medewerkers optimaal profiteren van de voordelen van AFAS Pocket.

Als je het berichtsjabloon hebt gemaakt, ga je naar Algemeen / Pocket App / Toegang, je vinkt de gebruikers aan en je klikt op Verstuur uitnodiging.Eigen zoekweergaven in AFAS Pocket

Maak je eigen zoekweergaven en koppel deze in de instellingen. Hierdoor heb je in Pocket voortaan zoekweergaven met de voor jou relevante velden.  Ververs configuratie vanuit Profit 

Bij het wijzigen van instellen kan het even duren voordat deze zijn doorgevoerd in de Pocket app op de smartphone. Om af te dwingen dat de instellingen zo snel mogelijk doorgevoerd worden, selecteer je in Algemeen / Pocket / Gebruikers de gebruikers en gebruik je de actie Ververs configuratie.


Toegang gebruiker intrekken

Je kunt de toegang tot Pocket intrekken via Algemeen / Pocket / Gebruikers, actie Toegang verwijderen. Hierdoor verwijder je de gebruikerstoken, waardoor de gebruiker Pocket niet meer kan gebruiken.